ΦΡΕΣΚΑ&ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΜΑΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ... ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.. ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ

ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ...ΤΙΣ  ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΦΡΕΣΚΑ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

          Τα μανιταρια ευδοκιμουν σε καταλληλες συνθηκες αερα, υγρασιας και θερμοκρασιας. ιστορικα ξεκινουν απο τις βασικες τροφες του κάθε τόπου σαν απαραίτητη τροφή! Η εμφάνιση τους εξαρτάται άμεσα με τις εποχιακές καιρικές συνθήκες και την βιοποικιλότητα του κάθε τόπου .. έτσι όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους καρπούς της φύσης . Γιαυτο και οι ποσοτητες ενδεχομενως να αλλαζουν ανα τα ετη.Η μαγεία της συλλογής μανιταριών και οι πεζοπορίες στα βουνά είναι η ανάσα μας και εμπνέουν εμάς, τους φίλους μας και άλλους λάτρεις της φύσης να περπατάνε στο βουνό με μεγάλη περιέργεια για τα μανιτάρια!  

Πρώτο κίνητρο μας είναι η γνωριμία με τη φύση μέσω του φαγητού και κατ' επέκταση η γνώση γύρω από διάφορα εδώδιμα είδη μανιταριών και άλλων τροφών του δάσους. Το δεύτερο και πιο σημαντικό κίνητρο είναι να μοιραστούμε μαζί σας τις γευστικές δυνατότητες αυτών των σούπερ τροφών, ώστε να εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας. Η γνώση και η εμπειρία μας, σας δίνουν την δυνατότητα να μάθετε μυστικά και σημαντικές πληροφορίες, γύρω από τον μικρόκοσμο των μανιταριών. Επιπλέον υπάρχουν και είδη με φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες ... γνώσεις που είναι αγνωστεςγια όλο κόσμο και ειδικά στον Δυτικό.

Ηericium Clathroides

Ηericium Clathroides

white mushroom like coral

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένας ενδιαφέρον τρόπος κατανάλωσης των μανιταριών μας είναι σε αποξηραμένη μορφή ή σε σκόνη. Διατηρούνται για μεγάλο διάστημα στο ντουλάπι μας και έχουν συμπυκνωμένα τα αρωματα τους, εντινοντάς ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον να τα μυρίζουμε. Η πρώτη μας αίσθηση είναι η επαφή με τη φύση, αλλά το κάθε μανιτάρι εχει το ξεχωριστό του άρωμα και ύφη όπου κατα την αποξήρανση του γίνεται πιο έντονο..όπως και τα μπαχαρικά.  Με εύκολους τροπους, που θα σας προτείνουμε, μπορείτε εξίσου να τα προσθέσετε στην μαγειρική σας, στα αλλαντικά σας ακόμα και στο ροφημά σας ή στο γλυκό σας.