ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΜΑΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ... ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.. ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ

ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ...ΤΙΣ  ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΦΡΕΣΚΑ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

          Τα μανιταριά ευδοκιμούν σε κατάλληλες συνθήκες αέρα, υγρασίας και θερμοκρασίας. Ιστορικά ξεκινούν από τις βασικές τροφές του κάθε τόπου σαν απαραίτητη τροφή! Η εμφάνιση τους εξαρτάται άμεσα με τις εποχιακές καιρικές συνθήκες και την βιοποικιλότητα του κάθε τόπου .. έτσι όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους καρπούς της φύσης . Γι'αυτό και οι ποσοτητες ενδεχομένως να αλλάζουν ανά τα έτη. Η μαγεία της συλλογής μανιταριών και οι πεζοπορίες στα βουνά είναι μια μοναδική εμπειρία και εμπνέει εμάς, τους φίλους μας και λάτρεις της φύσης καθώς περπατάνε στο βουνό με μεγάλη περιέργεια για τα μανιτάρια!  

Πρώτο κίνητρο μας είναι η γνωριμία με τη φύση μέσω του φαγητού και κατ' επέκταση η γνώση γύρω από διάφορα εδώδιμα είδη μανιταριών και άλλων τροφών του δάσους. Το δεύτερο και πιο σημαντικό κίνητρο είναι να μοιραστούμε μαζί σας τις γευστικές δυνατότητες αυτών των υπερτροφών, ώστε να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή μας. Η γνώση και η εμπειρία μας δίνουν την δυνατότητα να μάθετε και εσείς μυστικά και σημαντικές πληροφορίες, γύρω από τον μικρόκοσμο των μανιταριών. Επιπλέον να τονίσουμε πως υπάρχουν και είδη με φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες ... γνώσεις που είναι αγνωστες για αρκετό κόσμο και ειδικά τον Δυτικό.

Ηericium Clathroides

Ηericium Clathroides

white mushroom like coral

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένας ενδιαφέρον τρόπος συντηρησής και κατανάλωσης των μανιταριών μας είναι σε αποξηραμένη μορφή, σε σκόνη ή σε υποπροιόντα. Διατηρούνται για μεγάλο διάστημα στο ντουλάπι μας και έχουν συμπυκνωμένα τα αρώματα τους, εντινοντάς ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον να τα μυρίζουμε. Η πρώτη μας αίσθηση είναι η επαφή με τη φύση, αλλά το κάθε μανιτάρι εχει το ξεχωριστό του άρωμα και ύφη όπου κατα την αποξήρανση του γίνεται πιο έντονο..όπως και τα μπαχαρικά. Με εύκολους τροπους, που θα σας προτείνουμε, μπορείτε εξίσου να τα προσθέσετε στην μαγειρική σας, στα αλλαντικά σας ακόμα και στο ροφημά σας ή στο γλυκό σας.