top of page

        Η εταιρεία μας MANITARIUM δραστηριοποιείται από το 2013 στη συλλογή άγριων μανιταριών (με τον πιστοποιημένο συλλέκτη μας Βαγγέλη Καρύδη), στη συλλογή ριζοδών, τρουφών και φρούτων του δάσους και του αγρού. Η πορεία μας στο χώρο της εστίασης έχει εδρεωθεί και στην εμπορία εκλεκτών και διαλεχτών μανιταριών καλλιέργειας. 

Εξυπηρετούμε το χώρο της εστίασης με συνέπεια, αμεσότητα και φροντίδα στην τροφοδοσία εστιατόριων, delicattesen και ξενοδοχείων με ποιοτικά μανιτάρια, επιλεγμένα προιόντα μανιταριών και τρουφών καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Καλύπτουμε κάθε ανάγκη των πελάτων μας ενώ με την εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε γινόμαστε κ εμείς καλύτεροι. 

Untitled44aa2_edited.jpg
καλαθι μανιταριων manitarium

Μέχρι σήμερα οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε κυνήγια μανιταριών και πεζοπορίες μαζι με ορειβατικούς συλλόγους όπως η 'Ατραπός". Έχουμε παρακολουθήσει σεμινάρια του ΙΓΕ για τα "αυτοφυή και καλλιεργήσιμα μανιτάρια" με διακεκτριμένους μυκητολόγους, έχουμε ολοκληρώσει παρουσιάσεις σεμιναρίων για τα εδώδιμα μανιτάρια σε σχολές μαγειρικής και παραστεί ως καλεσμένοι στην εκπομπή μαγειρικής "Ωρα για Φαγητο με την Αργυρώ". Κάθε χρόνο μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε προ'ι'όντα μας λαμβάνοντας μέρος σε ετήσιες εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Στόχος μας είναι να σας φέρουμε πιό κοντά με τη φύση, παρουσιάζοντας σας την ποικιλία που υπάρχει στα εδώδιμα και αυτοφυή μανιτάρια καθώς και τις θεραπευτικές/φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Τα μανιτάρια ανήκουν στις υπερτροφές και ενισχύουν τον οργανισμο μας με το απλό μέσο, το φαγητό. Φτιάχνοντας πλούσια γεύματά με μανιτάρια, τρώγοντας νόστιμα και πολύ θρεπτικά τους καρπούς της Ελληνικής γής μας, ζείτε και μια μοναδική εμπερία.

 Εμείς σίγουρα προτιμάμε τα μανιτάρια στο πιάτο μας.

Εσείς;  Τα έχετε δοκιμάσει ολά;

 

          Τα μανιταριά ευδοκιμούν σε κατάλληλες συνθήκες αέρα, υγρασίας και θερμοκρασίας. Ιστορικά ξεκινούν από τις βασικές τροφές του κάθε τόπου σαν απαραίτητη τροφή! Η εμφάνιση τους εξαρτάται άμεσα με τις εποχιακές καιρικές συνθήκες και την βιοποικιλότητα του κάθε τόπου .. έτσι όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους καρπούς της φύσης . Γι'αυτό και οι ποσοτητες ενδεχομένως να αλλάζουν ανά τα έτη. Η μαγεία της συλλογής μανιταριών και οι πεζοπορίες στα βουνά είναι μια μοναδική εμπειρία και εμπνέει εμάς, τους φίλους μας και λάτρεις της φύσης καθώς περπατάνε στο βουνό με μεγάλη περιέργεια για τα μανιτάρια!  

Πρώτο κίνητρο μας είναι η γνωριμία με τη φύση μέσω του φαγητού και κατ' επέκταση η γνώση γύρω από διάφορα εδώδιμα είδη μανιταριών και άλλων τροφών του δάσους. Το δεύτερο και πιο σημαντικό κίνητρο είναι να μοιραστούμε μαζί σας τις γευστικές δυνατότητες αυτών των υπερτροφών, ώστε να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή μας. Η γνώση και η εμπειρία μας δίνουν την δυνατότητα να μάθετε και εσείς μυστικά και σημαντικές πληροφορίες, γύρω από τον μικρόκοσμο των μανιταριών. Επιπλέον να τονίσουμε πως υπάρχουν και είδη με φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες ... γνώσεις που είναι αγνωστες για αρκετό κόσμο και ειδικά τον Δυτικό.

 

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ... ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.

bottom of page